Blog

Hei, olen Topi! 

Minut kutsuttiin TRUST:in osakkaaksi 2.10.2023 alkaen, joten ensimmäisen kuukauden jälkeen esittely lienee paikallaan.

Olen seuranut TRUST:ia jo pidemmän aikaa ja vakuuttunut niistä vahvuuksista, joita TRUST:lla on asianajotoimistona. TRUST on mielestäni uniikki yhdistelmä korkeaa ammattitaitoa ja mutkatonta yksilöllistä palvelua. Haluan täydentää näitä vahvuuksia entisestään ja tuoda TRUST:in tiimiin oman osaamiseni. Olen erittäin innoissani saadessani olla mukana viemässä TRUST:ia seuraavalle tasolle.   

Mitä tuon tullessani TRUST:ille ja asiakkaillemme?

  • Pitkän kokemuksen, sekä asianajotoimistoista, että in-house juristina toimimisesta. Oma juridinen työhistoriani alkoi Nokialta2002 matkapuhelin-yksikön global legal osastolla. Jatkoin Nokialla yrityslakimiehenä vuoden 2006 loppuun, jonka jälkeen työskentelin asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä immateraalioikeuksien, teknologiasopimusten ja yritysjärjestelyiden kimpussa. Palasin yrityslakimiehen rooliin Digia Oyj:lle vuosiksi 2011-2016, joten ns. in-house-lawyer -työskentelytapa teknologian maailmassa on minulle tuttua. Vedin myös reilun vuoden erään teknologia-start-up-yhtiön lakiosastoa ennen kuin palasin takaisin asianajajan työkentälle liikejuridiikkaan.
  • Työhistoriani tukee  hyvin TRUST:in muuta tiimiä ja toimintaa sekä vahva in-house -taustani huomioiden pystymme tarjoamaan asiakkaillemme myös seconment -tyyppisiä ratkaisuja. 
  • Suoraviivaisen ja ratkaisukeskeisen työskentelytapani. Mielestäni legalin ensisijainen funktio on tuoda lisäarvoa liiketoiminnalle, ja siksi selkeät käytännön ratkaisut voittavat aina teoreettisen pohdiskelun tai asioiden pyörittelyn. Lisäksi koen tärkeänä, että juristia on helppo lähestyä ihmisenä: sellainen luo paljon paremman pohjan yhteistyölle.  
  • Näkemystä pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin. Olen asunut pääkaupunkiseudulla melkein 20 vuotta, mutta nykyään vaikutan kauniissa Etelä-Karjalassa. Täältä on varsin lyhyt matka myös Helsinkiin, jossa käyn työasioissa oikeastaan viikoittain aina asiakastarpeiden mukaan. Olen innokas Lapin luonnon ja patikoinnin ystävä, ja tulen jatkossa Lappeenrannan ohella työskentelmään myös kaukaa pohjoisesta. Se on kirjaimellisesti etäyhteyksien ja teknologian hyödyntämistä, jossa TRUST onkin mielestäni asianajotoiminnan edelläkävijä. Uskon tämän olevan yksi valttikortti TRUST:ille myös tulevissa rekrytoinneissamme.
  • Kolme uutta toimistokoiraa. Työajan ulkopuolella suurimman huomioni vievät kolme koiraa, jotka pitävät huolen isäntänsä raittiin ilman kiintiöstä päivittäin. Kuntoilua teen toki jo työkyvyn ylläpitona, mutta myös itseni haastamiseksi. Rautaa on joskus nuorempana liikkunut enemmänkin, mutta nykyään suosin omaa kehonpainoa vastuksena ja esim. kylmässä vedessä uinti on sopivan raikas rutiini aloittaa päivät. Kaikenlainen omin käsin rakentaminen ja remontointi on mieluisaa vastapainoa päätteen ääressä työskentelylle. Pidän ruoanlaitosta ja terveelliset maukkaat kotiruoat kuuluvatkin mielestäni leppoisaan viikonloppuun. 

Odotan innolla monia yhteisiä keskusteluita asiakkaidemme kanssa, toivottavasti kohtaamme livenä tai teamsin välityksellä piakkoin. 

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse topi.ruotsalainen@thetrust.fi tai soittamalla suoraan 0400 914588. 

Topi Ruotsalainen, Partner