Blog

Uusinta! Tekoäly liiketoiminnassa – webinaari ke 22.11.2023, klo 9.00 – 10.15

Tekoälyn räjähdysmäisestä kehityksestä johtuen tekoälyn merkitys myös liiketoiminnassa tulee korostumaan lähitulevaisuudessa. Tekoälyn käyttämisestä liiketoiminnassa aiheutuu kuitenkin lukuisia haasteita lainsäädännön näkökulmasta. 

EU:ssa aiheeseen on herätty laatimalla tekoälyasetus (Artificial Intelligence Act), jonka lakiesityksestä Euroopan parlamentti äänesti 14.6.2023 ja, jota odotetaan tulevan voimaan mahdollisesti jo loppuvuonna. Lisäksi EU:ssa on alettu valmistelemaan tekoälyvastuudirektiiviä (Artificial Intelligence Liability Directive), jonka tarkoituksena on säädellä tekoälyyn liittyviä monimutkaisia vastuuasioita. 

Nauttivatko esimerkiksi tekoälyn tuotokset tekijänoikeuden tai jonkin muun immateriaalioikeuden suojaa? Entäpä kuka on tekoälyn tuotoksen tekijä; kone vai ihminen? Mitä oikeudellisesti tapahtuu, kun tekoälysovellusta kehitetään jo jonkun toisen tekijänoikeuksin suojatuilla teoksilla?

Webinaarin tarkoituksena on pohtia käytännön sovellutuksia tekoälyn käyttämiselle liiketoiminnassa säätelyn sallimissa rajoissa.

Lisäksi kuulet, miten nopeasti kehittyvä tekoäly sopeutuu viimeaikoina laajasti säädeltyyn tietosuojaan sekä käsitellään myös tekoälyyn liittyviä vastuu- ja vahingonkorvauskysymyksiä. 

Ilmoittaudu mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta

Sami Koivurinne, Associate