Blog

Miltä näyttää vuosi 2024 yrityskauppamarkkinassa?

Vuoden 2024 yrityskauppatutkimuksemme perusteella yrityskauppamarkkina näkyy kaksijakoisena, toisaalta melko hiljaisena, mutta uskoa löytyy, että markkina alkaisi korkojen laskun myötä vilkastumaan. Joidenkin toimialojen osalta koetaan, että kysyntää ostopuolella löytyy markkinasta tilanteessa kuin tilanteessa.

Yrityskauppamarkkinan vilkastumista odotetaan, moni miettii oman liiketoiminnan kasvattamista ostamalla liiketoiminnan

Useampi yritys miettii liiketoiminnan ostamista mutta vastaajamme kertovat, että tässä markkinatilanteessa valuaation muodostamisessa kertoimet vaihtelevat ja osin niitä pidetään tällä hetkellä jopa alhaisina. Odotusarvo kuitenkin on, että heti kun korkot lähtevät laskuun, niin kertoimet nousevat taas.

Yrityskaupan rahoituksessa uskotaan useamman rahoitusmuodon yhdistelmään

Yleisesti vastaajien keskuudessa viestiksi muodostuu rahoituksen ehtojen kiristyminen yrityskaupoissa. Kysyimme, millaisella rahoitusjärjestelyillä mahdollinen tuleva yrityskauppa on tarkoitus toteuttaa ja luonnollisesti korkojen lähdettyä nousuun, oman pääoman osuus vastauksissa oli entistä vahvempi – kuitenkin muitakin muotoja nähtiin ja kaikista yleisin olisi hyödyntää useamman rahoitusmuodon yhdistelmää.

Yrityskauppamarkkina näkymistä Suomessa ja globaalisti sekä tutkimuksemme koosteesta kuulet lisätietoa tulevassa webinaarissamme 21.3.2024 klo 9.00.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautuminen - 21.3.2024

Nimi
Categories M&A